,,არაჟნის" ტორტი

ინგრედიენტები

  • 200 გრ კარაქი
  • 200 გრ შაქარი
  • 500 გრ არაჟანი
  • 300-400 გრ ფქვილი
  • 2 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი კრემი:
  • 500 გრ არაჟანი
  • 150 გრ შაქარი
  • 50 გ ყაყაჩოს თესლი

მომზადება

კარაქი ათქვიფეთ შაქართან ერთად, დაამატეთ არაჟანი, კარგად აურიეთ, შემდეგ დაამატეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი და მოზილეთ რბილი ცომი. გაყავით 4-5 ნაწილად ცომი და თითოეული ნაწილი გამოაცხვეთ ცხიმწასმულ ფორმაში 180 გრადუსზე 20-25 წუთის განმავლობაში. მოამზადეთ კრემი: არაჟანი ათქვიფეთ შაქართან ერთად, დაამატეთ ყაყაჩოს თესლი, თითოეულ ფენას კარგად წაუსვით და გააჩერეთ 6-7 საათი მაცივარში. გემრიელად მიირთვით!