ნიგვზიანი ქათამი
  იგრედიენტები
  • ქათამი 1 ც
  • 2 კონა ქინძი
  • 200 გ ნიგოზი
  • 2 თავი ხახვი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 2 ს.კ ტომატი
  • წიწაკა
  • მარილი
მომზადება
  1. დავჭრათ ქათამი
  2. გავატაროთ ნიგოზი, ქინძი, ნიორი, წიწაკა და მიღებული მასა მარილთან ერთად დავნაყოთ და დავუმატოთ 1 ჩაის კოვზი უცხო სუნელი და ამავე რაოდენობის ყვითელი ყვავილი. მიღებულ მასას დავსხათ ცხელი წყალი და გავაჩეროთ 10 წუთი.
  3. მოვხრაკოთ ხახვი, დავამატოთ დაჭრილი ქათამი და მარილთან ერთად გავაგრძელოთ მისი მოშუშვა.
  4. შემდგომ დავამატოთ ტომატი და მოვშუშოთ 2-3 წუთი
  5. ამის შემდგომ დავამატოთ გატარებული და დანაყილი ნიგოზი ქინძთან ერთად, შევავსოთ სასურველი რაოდენობის წყლით და ვადუღოთ 20 წუთი
გემრიელად მიირთვით